Kako odabrati klima uređaj ?

Kako odabrati klima uređaj? Koji tip uređaja bi odgovarao mom prostoru ? Koja snaga uređaja  je potrebna ?  Koji energetski razred? 

puno je pitanja krenimo redom;

Koji tip uređaje trebate ?

Klima uređaj mono split
Mitsubishi Split mono klima uređaj sa daljinskim

Osim zidnog mono split klima uređaja za kojeg se odlučuje većina korisnika koji klimatiziraju svoje  stanove i kuće, postoje  još i ;

Kanalni uređaj za ventilaciju
Sinclair Kanalni klima uređaj

kanalni klima uređaji koji obično služe za klimatiziranje hotela ili povezani na ventilacijske kanale za ventilaciju i klimatizaciju restorana i poslovnih prostora bez prirodne ventilacije.

Odlični rezultati u grijanju
podni klima uređaj Fujitsu

podni klima uređaji pogodni  za prostore gdje su više izražene potrebe za grijanjem  i

Stropna klima za poslovne prostore
Sinclair Stropna Klima

stropni klima uređaji koje najviše susrećemo u poslovnim prostorima, uredima, bankama, , supermarketima …

Kolika je površina i energetski certifikat prostora koji trebate klimatizirati?

Za prostoriju do 35 m2 energetskog certifikata B najčešće se koriste uređaji rashladne snage od oko 3,5 kw. Kako se radi o najprodavanijim uređajima  ovakvi uređaji imaju znatno povoljniju cijenu od narednog klima uređaja od 5 kw rashladne snage.

Uređaje od 5kw i snažnije montiramo u  veće prostore do 50 m2 i prostore koji imaju  slabiju izolaciju (potkrovlja, veće staklene stijene…) , odnosno s većim brojem uređaja koji isijavaju toplinu u hlađeni prostor (hladnjaci, tv, računala…).

Dok  slabije uređaji od 2,5-2,7  kw rashladne snage obično montiramo u manje spavaće sobe dobro izolirane bez dodatnih izvora topline.

Da li je klima uređaj namijenjen i za grijanje ?

U koliko trebate uređaj  koji bi osim hlađenja služio i za pouzdano i energetski učinkovito grijanje potrebno je izabrati uređaj koji je klasificiran u A++ ili A+++ energetski razred.

namjena prostora : radi li se o rezidencijalnom objektu (kuća,stan), poslovnom objektu ili objektu sa specifičnim potrebama hlađenja/grijanja?

Za poslovne objekte rade se projekti grijanja i hlađenja  na temelju kojih se predlažu rješenja s profesionalnim klima uređajima, dok za rezidencijalne objekte koristimo serije klima uređaja koje su za to namijenjene.

U koliko ste uspjeli odgovorit na postavljena pitanja  pronađite traženi uređaj ovdje

Hvala na čitanju, pitanjima, komentarima,…